Audio pluggen

XLR verlopen, RCA / Tulp verlopen, Jack verlopen

Op deze pagina vind u schema's voor verschillende verloopkabels. Veel van deze verloop kabels worden kant-en-klaar verkocht. Met de info op deze pagina en een beetje soldeerkunst kunnen ze ook zelf worden gemaakt.

Female 3 pins XLR <==> Male RCA / Tulp
Het aansluiten van een gebalanceerd uitgangsignaal (links of rechts) op een ongebalanceerde ingang (links of rechts).

Bijvoorbeeld: Het aansluiten van een mengpaneel met gebalanceerde XLR uitgangen op een versterker of EQ met tulp ingangen (is ongebalanceerd).
Female 3 pins XLR <==> Male RCA / Tulp
Het aansluiten vaneen gebalanceerd uitgangsignaal (links of rechts) op een ongebalanceerde ingang (links of rechts).

Bijvoorbeeld: Het aansluiten van een mengpaneel met gebalanceerde XLR uitgangen op een versterker of EQ met tulp ingangen (is ongebalanceerd).
Male 3 pins XLR <==> Male RCA / Tulp
Het aansluiten van een ongebalanceerd uitgangsignaal (links of rechts) op een gebalanceerde ingang (links of rechts).

Bijvoorbeeld: Het aansluiten van een mengpaneel met RCA / Tulp uitgangen (is ongebalanceerd) op een versterker of EQ met gebalanceerde XLR ingangen.
Female 3 pins XLR <==> 2X Male RCA / Tulp
Het splitsen van een ongebalanceerd uitgangsignaal (links + rechts) naar 2X ongebalanceerd RCA(links of rechts).

Bijvoorbeeld: Het aansluiten van een mengpaneel met stereo XLR uitgang (is ongebalanceerd) op een versterker of EQ met RCA / Tulp ingangen (is ongebalanceerd)
Male 3 pins XLR <==> 2X Male RCA / Tulp
Het samenvoegen van twee mono ongebalanceerde uitgangsignalen (links of rechts) naar één stereo signaal (links + rechts).

Bijvoorbeeld: Het aansluiten van een CD-speler met RCA / Tulp uitgangen (is ongebalanceerd) op een mengpaneel met stereo XLR ingang (is ongebalanceerd).
Male stereo Jack <==> 2X Male RCA / Tulp
Het samenvoegen van twee mono ongebalanceerde uitgangsignalen (links of rechts) naar één stereo signaal (links + rechts).

Bijvoorbeeld: Het aansluiten van een CD-speler met RCA / Tulp uitgangen (is ongebalanceerd) op een mengpaneel met stereo Jack ingang (is ongebalanceerd).
Male 3 pins XLR <==> Female 3 pins XLR
Bijvoorbeeld: Het verlengen van een gebalanceerde audio kabel, bijvoorbeeld een microfoon kabel of signaal kabel naar een actieve geluidset. Neutrik XLR kabel
Male stereo Jack <==> Female 3 pins XLR
Bijvoorbeeld: Het aansluiten van een (gebalanceerde) microfoon op een mengpaneel met gebalanceerde Jack ingangen.
Male stereo Jack <==> Male 3 pins XLR
Bijvoorbeeld: Het aansluiten van een versterker met gebalanceerde XLR ingangen op een mengpaneel met gebalanceerde Jack uitgangen. (Altijd eerst de Jack plug aansluiten bij het gebruik van de kabel.)
Female 3 pins XLR <==> 2X Male 3 pins XLR
Het splitsen van een gebalanceerd uitgangsignaal (links of rechts) naar 2X gebalanceerd uitgangsignaal (links of rechts).

Let op: om de werking van gebalanceerd signaal te behouden, moeten de twee uitgangen, op ingangen met ongeveer gelijke en voldoende hoge impedantie aangesloten worden.

Normale Line level signalen (uitgang van; mengpaneel, cd-speler, EQ, etc.) kunnen maximaal 6x gesplitst worden zonder waarneembaar signaal verlies. Mic level signalen (uitgang van microfoon) maximaal 2x.