Home

Wie zijn wij

Wat doen wij

Contact

Wie zijn wij…

HK & PG staat voor Hans van de Kolk (HK) en Peter de Gans (PG). Wij hebben elkaar als collega’s leren kennen bij de firma Maars te Harderwijk.
Peter werkte in de productie en Hans in het magazijn.
Al pratende ontdek je dan dat je gemeenschappelijke hobby’s hebt, die we dan ook samen gingen uitvoeren.
Op deze manier zijn wij bevriend geraakt en hebben samen de afgelopen twintig jaar van allerlei technische hobby’s uitgevoerd waarvan elektronica toch wel de belangrijkste was.

De laatste jaren ben ik (Hans) lid van een gospel koor genaamd Re:Vision te Hulshorst. Via dit koor kreeg ik te maken met optredens en alles wat daar mee samen hangt.
Er werd allerlei apparatuur gehuurd om een optreden succesvol te laten verlopen. Zo ook opname apparatuur om het geheel vast te leggen.
Het inhuren van mensen die de opname maken en de huur van een studio voor het afmixen en bewerken van de geluidsopnames alvorens je het op een Master CD kunt zetten kunnen erg hoog oplopen. Voor een klein koor c.q. een individu is het dan niet meer haalbaar om een CD opname te maken. Zeker als daar ook nog de kosten voor het persen van de CD en het ontwerpen van het hoesmateriaal bij komen.

Hierdoor vatte ik het plan op om zelf Apparatuur te kopen en in het klein te beginnen met het maken van opnames. Al gauw kom je een paar handen te kort wat je natuurlijk maar één maal voorlegt aan je vriend. Peter was direct enthousiast en we besloten deze hobby samen op te pakken.